Moderne tuin
tuinwerkzaamheden
vijver tuin
Sfeer bloem
moderne tuin
LET OP: Deze pagina is niet ontwikkeld door van Maanen en Leyten Hoveniers zelf maar dient als inhoudpagina om gevonden te worden met zoekmachines, mocht u interesse hebben in het onderwerp wat behandeld wordt op deze pagina neem contact op met van Maanen en Leyten Hoveniers.

De moderne tuinman, niet naar Engels voorbeeld.

In de Engelse romans en detective verhalen is hij vaak de verdachte. Maar natuurlijk komt dat niet overeen met de werkelijke wereld. De tuinman is een bekende voor velen van ons. Maar de moderne tuinman is niet meer het manusje-van-alles uit de roman wereld, vooral omdat er bij het ontwerpen, opbouwen en onderhouden van een tuin veel vakkennis nodig is.

Die vakkennis staat voor u als klant garant voor een goed product. Goede producten natuurlijk, want een tuinman kan veel. Het onderhoud van een tuin is in de loop van de tijd ook nogal verandert. Waren tuinen in het verleden pronkstukken van ontwerp, vol met exotische planten die gewoonlijk niet zouden gedijen in de noordelijke hemisfeer, de moderne tuin is anders.

Een extensie van de woonkamer.

Een theehuis zal bij u niet zo makkelijk in de achtertuin terecht komen, maar het moderne tuinontwerp is wel steeds meer gericht op gezelligheid. Samen in de tuin zitten. Dat wil zeggen koffie drinken en huiswerk maken Maar ook de maaltijden worden steeds meer buiten gegeten. Dankzij laptops en tablets is het zelf mogelijk in de tuin te werken. Niet voor iedereen helaas, maar wel voor steeds meer mensen.

De tuinman is anders geworden.

Dat het beroep van de moderne tuinman daarom nogal veranderd is in de laatste tientallen jaren zal duidelijk zijn. Hoveniersbedrijven en tuinlieden bieden steeds meer een totaalpakket van ontwerp tot en met onderhoud aan.

Daardoor hebt u als klant steeds minder werk aan de tuin, als u tenminste een tuinman aanneemt, en kunt u er meer van genieten. Het is tenslotte niet zomaar een man, de tuinman is een vakman.