Moderne tuin
tuinwerkzaamheden
vijver tuin
Sfeer bloem
moderne tuin
LET OP: Deze pagina is niet ontwikkeld door van Maanen en Leyten Hoveniers zelf maar dient als inhoudpagina om gevonden te worden met zoekmachines, mocht u interesse hebben in het onderwerp wat behandeld wordt op deze pagina neem contact op met van Maanen en Leyten Hoveniers.

Tuin inrichting

Aan tuininrichting is bij ons stulpje geen gebrek, kan een hovenier bij ons ook orde in de chaos aanbrengen. Een mooi aangelegde tuin, een vijver en mooi in bloei staande borders met rozen, varens en heesters, is dit wel te combineren met spelende kinderen in de tuin.


We zullen eerst kort de huidige tuininrichting schetsen: door een smeedijzeren hekje komt u de achtertuin binnen waar het buitenbadje en de trampoline van 2m x 2m meteen in het oog springen op het omgeploegde grasveld met doeltjes en de basketballring aan de zijkanten, hier staan ook de scheefgetrapte tuinverlichting en de groene bak met ingedeukt deksel, het opstapje naar de garage! Veel lege bloembakken vervolgen het pad naar het tuinhuisje met zithoek, voorzichtig dat u niet valt onderweg over de voetballen, springtouwen en uitgesmeulde bbq .
Naast het tuinhuis, onze berging voor het oude tuinset, gereedschap, fietsen en overige voorwerpen buiten gebruik, hebben we een rustig terras kunnen maken met een loungeset en een aziatische parasol met hout. Dit zonnige plekje sluit aan op de steiger waar we onze nek breken over de hengels en leegelopen rubberbootjes. Met onze overgebleven grindtegels hebben we ook nog een plek gemaakt met een afdak voor het hout van de openhaard, hier staat nog een klimtoestel wat we beter ook kunnen gebruiken om te stoken.


U ziet er is dringend advies nodig van een gespecialiseerd tuinbedrijf om onze rommelige tuininrichting te reorganiseren. Wellicht kan u een balans vinden tussen een speeltuin en een onder architectuur aangelgde tuin, waarbij de plantjes, bloemen en struiken heel kunnen blijven. Het hoeft natuurlijk geen Libelle tuin te worden maar het moet netjes worden terwijl er ook ruimte is om te spelen.