Moderne tuin
tuinwerkzaamheden
vijver tuin
Sfeer bloem
moderne tuin
LET OP: Deze pagina is niet ontwikkeld door van Maanen en Leyten Hoveniers zelf maar dient als inhoudpagina om gevonden te worden met zoekmachines, mocht u interesse hebben in het onderwerp wat behandeld wordt op deze pagina neem contact op met van Maanen en Leyten Hoveniers.

veelzijdige gemeente hoveniers

De hoveniers van de gemeente waar ik woon gaan ‘ s -morgens al vroeg op de fiets naar hun werk, hier pakken ze een kleine auto waar al hun gereedschap in staat. Vaak parkeren ze half op de stoep en half op het fietspad. In de zomer wordt u vroeg wakker van het geluid van het schoffelen, in de hersfst van de motor waar ze de bladeren mee wegblazen. Het is fijn dat ze er zijn, ze houden alle plantsoenen bij binnen de gemeente, plaatsen bloemen op de rotondes en onderhouden de grasvelden en boompartijen. Een mooi uitzicht op het plantsoen is eigenlijk een verlenging van uw voortuin.

Al weken lagen de dorre opgebonden takken in mijn tuin bij de poort, toen ik het wagentje van de gemeente zag staan vroeg ik of ze deze mee konden nemen. Dit was geen probleem ze hielpen me zelfs met opladen.
Om bij te verdienen nemen ze ook wel klusjes van particulieren aan voor ‘s-avonds en in het weekend. Tegen een redelijk tarief harken ze uw tuintje ook even aan. Ze zijn expert op het gebied van heggen, struiken en bomen, dus als er nog takken weggeknipt dienen te worden weet u ze nu te vinden. De hoveniers van de gemeente zijn herkenbaar aan de oranje of gele hesjes die ze dragen, veiligheid staat natuurlijk voorop bij het werk langs de wegen. Soms komen ze met een traktor met een tank het grasveld sproeien en bemesten. De sloten en vijvers onderhouden behoort ook tot hun taken. Met bootjes bewegen ze over het water en halen het overtollige kroos weg.
Het is een breed terrein waar de hoveniers zich op begeven, maar goed dat ze eerst een opleiding doorlopen voordat ze daadwerkelijk aan de slag kunnen.