Moderne tuin
tuinwerkzaamheden
vijver tuin
Sfeer bloem
moderne tuin
LET OP: Deze pagina is niet ontwikkeld door van Maanen en Leyten Hoveniers zelf maar dient als inhoudpagina om gevonden te worden met zoekmachines, mocht u interesse hebben in het onderwerp wat behandeld wordt op deze pagina neem contact op met van Maanen en Leyten Hoveniers.

Tuin inrichten

Voor een nieuwe voortuin hebben we samen met de tuinman een eigen ontwerp gemaakt. Er moest gri nd en buxus in de tuin komen. De tuinman opperde het idee om 2 rondjes aan te leggen met buxushagen.
Het werk is gefaseerd gegaan, de tuinman heeft eerst de tuin leeggehaald en het afval met zijn aanhanger afgevoerd.
In de tussentijd hebben wij zandzakken bij het plaatselijke tuincentrum gehaald met de opdracht van de tuinman om alvast naar de kleur grind en nieuwe beplanting te kijken. Toen we terugkwamen kon het zand al in de tuin, de tuinman heeft het mooi geegaliseerd en ingewaterd, hierna hebben we het zand enkele dagen laten inklinken.
Het gedeelte waar het pad moest komen is met een trilplaat behandeld.

Om het onkruid tegen te gaan hebben we over het zand worteldoek gelegd, dit is eenvoudig te bewerken, dus kan je het doek knippen waar de beplanting moet komen, Dan kan het grind er op, dit zijn veel zware zakken dus het is fijn dat de tuinman een aanhanger heeft om dichtbij het buitenhek van het tuincentrum te plaatsen, onze kleurkeuze van het grind is grijs genuanceerd geworden.

De zandvlakte veranderde snel in een chique grijze laag met open zandstukken waar de beplanting zou komen.
Nadat de tuinman ook de open stukken met aarde had bedekt was het al een heel gezicnt.
In overleg besloten we de volgende dag niks aan de tuin te doen maar de planten te gaan kopen, er werd ons uitgelegd dat er diverse mogelijkheden voor de buxushaag zijn. De verkoper op de plantenafdeling stelde ons voor de keuze om een complete haag van buxus te nemen of goedkopere kleine stekken, we hebben voor de laatste gekozen en nog rozenstruiken voor middenin de ronde hagen.
De tuinman zette als een volleerd vakman de buxus als afscheiding tussen het grind en de aarde, als finishing touch werden de rozen geplaatst, nu maar afwachten of de stekken snel groeien tot een mooie haag.