Moderne tuin
tuinwerkzaamheden
vijver tuin
Sfeer bloem
moderne tuin
LET OP: Deze pagina is niet ontwikkeld door van Maanen en Leyten Hoveniers zelf maar dient als inhoudpagina om gevonden te worden met zoekmachines, mocht u interesse hebben in het onderwerp wat behandeld wordt op deze pagina neem contact op met van Maanen en Leyten Hoveniers.

Hoveniersbedrijf

Voor het tuinonderhoud van een vrijstaande woning met 400m2 tuin is het soms te veel werk om alles alleen te doen. Een goede mogelijkheid is dan om een hoveniersbedrijf voor alle voorkomende tuinwerkzaamheden in te schakelen. Bij mijn familie is dit ook het geval, een groot voordeel is dat hoveniers kundig zijn en van alle markten thuis. Als u deze vaklieden laat werken worden de heggen net iets strakker gesnoeid, u ziet de tuin opknappen, alsof er een frisse wind doorheen waait.

Het hoveniersbedrijf is altijd wel te vinden voor creatieve oplossingen, ze snoeien de boompjes in oogverblindende ronde vormen en weten precies op welk tijdstip ze het werk moeten verrichten. Zo hadden wij het idee im een van de struiken in de vorm van een rendier te knippen, een verrijking van de tuin, rondom de kerst kunnen we dan een leuke versiering maken met verlichting in de tuin. Zelf konden we dit maar moeilijk verwezenlijken, maar de hovenier had een vorm van het dier in kippengaas over de struik gezet en vertelde ons dat we alle takken die buiten het gaas groeiden weg moesten knippen, zo groeide het vanzelf in de vorm van het dier. Ook voor het kappen van hoge bomen is het raadzaaam om een hoveniersbedrijf in te schakelen. Met een elektrische kettingzaag klimmen ze in de boom om eerst alle zijtakken weg te halen, de takken worden meteen opgeruimd. Uiteindelijk blijft er een kale stam over, in de top wordt een touw vastgebonden, als de stam wordt ingezaagd wordt de boom bij het vallen naar de juiste kant getrokken zodat er zo min mogelijk kans op ongelukken is. Door de ervaring van de hoveniers is de klus snel geklaard en de tuin staat er weer als een plaatje bij.