Moderne tuin
tuinwerkzaamheden
vijver tuin
Sfeer bloem
moderne tuin
LET OP: Deze pagina is niet ontwikkeld door van Maanen en Leyten Hoveniers zelf maar dient als inhoudpagina om gevonden te worden met zoekmachines, mocht u interesse hebben in het onderwerp wat behandeld wordt op deze pagina neem contact op met van Maanen en Leyten Hoveniers.

Gewijzigde tuinaanleg

Iedereen kent het wel onkruid wieden tussen de stenen van het tuinpad, het is verstandig om passend tuingereedschap te gebruiken en handschoenen en een kussen voor bescherming, de laatste voor uw knieen. Tegenwoordig kunt u ook onkruid verwijderen met een giftige substantie waarmee het onkruid tot aan de wortel wordt bestreden, tijdens mijn karweitje kreeg ik het leuke idee de aanleg van mijn tuin iets te wijzigen.

De grindtegels lagen alweer scheef, terwijl er vorig seizoen nog opgehoogd was. De stratenmaker had een tip gegeven ze om te draaien, de achterkant is grijs en geeft een leuk motief als ze om en om worden gelegd. Voor mij persoonlijk was de keuze voor graszoden snel gemaakt, kunstgras was ook nog een optie. De graszoden zijn makkelijk te leggen en in rollen verkrijgbaar bij het tuincentrum of uw hovenier. De tegels stonden al snel op een stapel aan de zijkant, met aarde heb ik de tuin gelijkgemaakt en rollen maar. De zoden moeten goed aansluiten zodat er geen overgang zichtbaar is. Voor de zijkant bij de borders kunt u met betonnen paaltjes afsluiten. Mijn oude bielzen mochten weg, hier komen de banden voor in de plaats. De omheining moet wel recht komen dus een touwtje spannen is wel handig. Vooraf een geultje gegraven en met een rubberen hamer de betonnen afsluitbanden recht de grond ingeslagen. Het is een eenvoudige tuinaanleg en meteen een stuk gezelliger dan eeen stenen achterplaats.
De overgebleven grindtegels kunnen altijd wel voor een pad gebruikt worden, eventueel gratis thuis laten afhalen.