Moderne tuin
tuinwerkzaamheden
vijver tuin
Sfeer bloem
moderne tuin
LET OP: Deze pagina is niet ontwikkeld door van Maanen en Leyten Hoveniers zelf maar dient als inhoudpagina om gevonden te worden met zoekmachines, mocht u interesse hebben in het onderwerp wat behandeld wordt op deze pagina neem contact op met van Maanen en Leyten Hoveniers.

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud in de zomermaanden is werk waar regelmaat in moet komen, door de regenval groeit het onkruid snel. Als u iedere week een uurtje in de tuin werkt blijft uw tuin in prima staat van onderhoud.

Tegen onze schutting in de achtertuin moeten we de grond altijd goed omspitten, het onkruid verwijderen we bij de wortel zo heeft het geen kans door te groeien. Nog een halve meter dan komen de eerste takken van de druif alweer bij de schutting, de kleine trosjes zijn al zichtbaar al is de oogstmaand pas rond september. Tuinonderhoud voor deze uitschietende druif is nu belangrijk, ieder jaar zet ik de takken met touwtjes aan de schutting vast zodat ze snel verder kunnen groeien richting de zon.Als de trossen groter worden kan u eventueel een net spannen, dit tegen bescherming van de snoepende vogels. Bij tuinonderhoud moet er ook regelmatig gesproeid worden, soms kan het te droog worden en blijft de regen weken uit .

Naast de druiven staan de kruisbessen en de struiken met aalbessen, met pokon behandel ik de struiken, er zjn ook verschillende vloeistoffen tegen ongedieruw. Tussen de struiken door probeert de klimop een weg naar boven te vinden, dit is een hardnekkige rakker die zich om de takken gewikkeld heeft, het is duidelijk dat u deze snel in de kiem moet smoren. Nu de planten er netjes bij staan kunnen we aan de vijver beginnen

Contole van de waterzuiveringspompen is een van de werkzaamheden. Sinds kort zwemmen er ook graskarpers tussen de rotsformaties, waar af en toe een reiger komt jagen. Indien u geen net over de vijver hebt gespannen kunnen scheerlijnen ook een optie zijn, deze verhinderen de vogels te landen bij de vijvers. En waslijn over de tuin is voor velen een onaangenaam gezicht, wij hebben dit opgelost door de takken van de druif er langs te laten klimmen.