Moderne tuin
tuinwerkzaamheden
vijver tuin
Sfeer bloem
moderne tuin
LET OP: Deze pagina is niet ontwikkeld door van Maanen en Leyten Hoveniers zelf maar dient als inhoudpagina om gevonden te worden met zoekmachines, mocht u interesse hebben in het onderwerp wat behandeld wordt op deze pagina neem contact op met van Maanen en Leyten Hoveniers.

Mooie tuinen

Mooie tuinen om in te relaxen, samen te zijn en van te genieten.

Kleurrijke tuin met gazon

Houdt u van veel kleur in uw tuin? Dan houden we daar bij de aanleg rekening mee en kunnen we u adviseren over de combinatie van verschillende heesters en planten. Hierbij letten we natuurlijk ook op de bloeiperiode zodat uw tuin praktisch het hele jaar kleur vertoont. Van de lage planten vooraan de border tot aan de hogere struiken en klimplanten achteraan of geleid langs een trellis. In de winter en het vroege voorjaar zorgen de vroegbloeiende bloembollen zoals sneeuwklokjes en krokus voor kleur in het gazon en iets later de narcissen en de tulpen in plantenbakken op het terras of tussen de vaste planten. In de zomer kunt u kiezen uit een groot assortiment rozen die vaak tot aan de begin van de winter bloeien.

Praktische tuinen

Mooie tuinen kunnen ook praktisch zijn. Als u een tuin wilt waar niet teveel onderhoud aan gedaan hoeft te worden kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een betegelde tuin in plaats van een gazon. De plantkeuze kan hier ook op afgestemd worden door heesters en planten uit te zoeken die niet of weinig gesnoeid hoeven worden. Zoals hortensia’s, een krentenboompje of skimmia’s. Maar ook de vlinderstruik of hertshooi hoeven weining of niet gesnoeid te worden. Tussen de struiken zou u in de herfst verwilderingsbollen kunnen plaatsten die in het vroege voorjaar bloeien en in de border groenblijvende bodembedekkers zoals de maagdenpalm die in veel kleuren verkrijgbaar is. Ook de randjesbloem die in april/mei bloeit is een mooie bodembedekker in verschillende kleuren. Dan is er nog de phlox die het goed doet in de zon of halfschaduw, een mooie groenblijvende bodembedekker.