Moderne tuin
tuinwerkzaamheden
vijver tuin
Sfeer bloem
moderne tuin
LET OP: Deze pagina is niet ontwikkeld door van Maanen en Leyten Hoveniers zelf maar dient als inhoudpagina om gevonden te worden met zoekmachines, mocht u interesse hebben in het onderwerp wat behandeld wordt op deze pagina neem contact op met van Maanen en Leyten Hoveniers.

Een tuin ontwerpen is niet eenvoudig, wel mooi

Een goed tuinontwerp is een kunstwerkje. Ook wanneer u zelf de schets maakt en bijvoorbeeld kleurpotloden gebruikt hebt om de onderdelen van het ontwerp beter uit te laten komen.

Bezoek aan huis.

Wanneer u het niet zelf doet, de meeste hoveniers hebben tuinontwerp op hun lijst staan, gewoon omdat het een belangrijk onderdeel is van het werk van de tuinman, of hovenier. Zorg er wel voor dat u naar de hovenier gaat met een lijstje van zaken die u wel, of juist niet, in uw tuin wilt zien.

Dan zal er in de meeste gevallen een gesprek volgen, en natuurlijk een uitgebreid bezoek aan uw huis, en uw tuin. De hovenier zal uitgebreid uw tuin, en misschien ook de buitenkant van uw huis opmeten. Uw ideeën over de manier waarop het pad naar de voordeur, de oprijlaan naar de garage en het terras voor en achter het huis er uit moeten gaan zien en waar de schuur moet komen kunnen in het ontwerp worden opgenomen.

Dan gaat de tuinarchitect aan het werk.

Daarna zal het ontwerp voor u een tijdje uit het zicht zijn. Een tuinarchitect kan van de combinatie van de aanwezige voorwaarden en uw ideeën een ontwerp maken in 3D. Dat wil zeggen dat u als het ware vanuit het huis door uw tuin kunt lopen, virtueel natuurlijk.
Op een beeldscherm zult u kunnen zien hoe uw tuin er door uw ogen uit zal gaan zien.

Maar natuurlijk wordt er ook een tekening gemaakt op papier, meestal zelfs meer dan een. Een plattegrond van uw toekomstige tuin en diverse aanzichten, van opzij, van voor en ook van achter naar het huis toe, maken duidelijk hoe het huis betrokken wordt in het ontwerp.

Een tuin ontwerp is een proces, waar u als eigenaar en opdrachtgever nauw bij betrokken wordt. Het ontwerp is pas af wanneer uw tuin minstens acht seizoenen heeft meegemaakt. Desondanks zullen de meeste hoveniers die een tuin ontwerpen er op staan ook het onderhoud op zich te nemen. Bereidt u dus maar voor op een langdurige relatie.