Moderne tuin
tuinwerkzaamheden
vijver tuin
Sfeer bloem
moderne tuin
LET OP: Deze pagina is niet ontwikkeld door van Maanen en Leyten Hoveniers zelf maar dient als inhoudpagina om gevonden te worden met zoekmachines, mocht u interesse hebben in het onderwerp wat behandeld wordt op deze pagina neem contact op met van Maanen en Leyten Hoveniers.

Voorbeeldtuinen

Voor mooie voorbeeldtuinen kan een bezoek aan een van de vele botanische tuinen of de keukenhof een goede inspiratiebron zijn. Tijdens een vakantie in limburg konden we een voorbeeldtuin bij een van de kastelen bezichtigen. Langs mooie vijverpartijen vielen de hoge taxus- en buxushagen en vormen op, vele grindpaden met grote beelden liepen langs prachtige rozenstruiken in alle kleuren,. Om een gelijksoortige tuin thuis aan te leggen is een vakman noodzakelijk. Maar een leuk idee is ook wel uit de vele vakbladen op te doen, sommige tijdschriften besteden veel aandacht aan voorbeeldtuinen, een voorbeeld hiervan is een wekelijks damesblad met een prijsvraag voor de mooiste tuin, uw tuinfoto kon ingezonden worden en de mooiste kiekjes werden geplaatst.


Op televisie wordt aan voorbeeldtuinen en de aanleg hiervan tijd besteed via het programma eigen huis en tuin, gefaseerd wordt een hele tuin aangelegd naar de wensen van de klant. Het is leerzaam omdat alle gebruikte materialen en plantensoorten uitgebreid worden besproken. Voor velen is de weg naar de vele tuincentra de manier om op originele gedachten te komen. De gigantische warenhuizen hebben vaak diverse thema’s als voorbeeldtuin. U waant zich in een binnentuin uit het Italiaanse Venetie of proeft de sfeer in een Chinese ambiance. Vaak liggen de te gebruiken materialen naast het thema. De kosten blijven binnen de perken want de prijs kan u zelf bepalen het is immers ook mogelijk om dit op een kleiner oppervlak te realiseren. Indien u alleen een klein balkon moef inrichten kan dat ook, voor ieder budget is er keuze genoeg om u te laten enthousiasmeren door deze voorbeeldtuinen.